• Посилання скопійовано

Є потреба у лікарняному листку зазначити місяці страхового стажу: чи можна?

ФСС розповів, чи можна на зворотній сторінці лікарняного листка кадровику, заповнюючи графу про стаж, не тільки його підкреслити, а одразу писати в місяцях

Є потреба у лікарняному листку зазначити місяці страхового стажу: чи можна?

Фонд соцстраху розповідає, що спільним наказом МОЗ України, Мінсоцполітики, Фонду соцстраху з ТВП, Фонду соцстраху від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань від 03.11.2004 р. №532/274/136-ос/1406 затверджено зразок, технічний опис листка непрацездатності та Інструкцію про порядок заповнення листка непрацездатності (далі – Інструкція №532).

П. 1 Інструкції №532 визначено загальні вимоги щодо заповнення листка непрацездатності (далі – ЛН), а саме: лицьовий бік бланка ЛН заповнюється лікуючим лікарем або молодшим медичним працівником з медичною освітою. Зворотний бік бланка ЛН заповнюється за місцем роботи застрахованої особи. Записи в ЛН здійснюються розбірливим почерком, без помарок, синім, фіолетовим або чорним чорнилом.

Крім того, Інструкція №532 визначає порядок заповнення лицьового боку бланка ЛН. Інших вимог щодо заповнення бланка ЛН, зокрема його зворотного боку, Інструкцією не врегульовано.

Згідно із затвердженим зразком зворотний бік бланка ЛН заповнюється комісією по соціальному страхуванню або уповноваженою особою страхувальника, працівниками відповідних структурних підрозділів підприємства, установи, організації, зокрема дані щодо стажу – відділом кадрів або уповноваженою особою.

З огляду на викладене, у разі необхідності зазначення конкретної інформації щодо стажу (у місяцях) вважаємо за можливе внесення до відповідної частини бланка ЛН відділом кадрів або уповноваженою особою крім загальних даних щодо стажу (шляхом підкреслення відповідного періоду) ще і додаткової інформації щодо стажу застрахованої особи у місяцях.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»