• Посилання скопійовано

З 2019 року ФОПи нараховують на зарплату інвалідів ЄСВ за ставкою 8,41%

ДФС нагадує, що з 2019 року фізособи-роботодавці нараховують на зарплату інвалідів ЄСВ за ставкою 8,41%

З 2019 року ФОПи нараховують на зарплату інвалідів ЄСВ за ставкою 8,41%

ДФС у м. Києві інформує, що Закон України від 23.11.2018 р. №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» запроваджено окремі зміни щодо сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які набрали чинності з 1 січня 2019 року.

Так, ЄСВ для фізичних осіб – підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, у яких працюють особи з інвалідністю, встановлюється у розмірі 8,41% бази нарахування ЄСВ для працюючих осіб з інвалідністю. Тобто, з 2019 року не лише юридичні особи, а й фізичні особи – підприємці, у яких працюють особи з інвалідністю, зможуть нараховувати ЄСВ за пільговою ставкою (8,41%).

Нагадуємо, від сплати ЄСВ за себе звільняються фізичні особи – підприємці (незалежно від обраної системи оподаткування) і члени фермерського господарства, які є пенсіонерами за віком чи особами з інвалідністю та отримують пенсію або соціальну допомогу. Зазначене звільнення не поширюється на осіб, які провадять незалежну професійну діяльність (адвокатів, нотаріусів, аудиторів тощо).

***

Читайте також: З 2019 року ФОП-роботодавці зможуть застосовувати ставку ЄСВ у розмірі 8,41%

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»