• Посилання скопійовано

Несвоєчасно сплатили ЄСВ: які штрафи?

За несвоєчасну сплату ЄСВ слід буде сплатити штраф у розмірі 20% від суми несплати. На суму недоїмки також нараховується пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення

Несвоєчасно сплатили ЄСВ: які штрафи?

ДФС у Луганській області повідомляє, що відповідно до ч. 12 ст. 9 Закону про ЄСВ єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

За порушення законодавства про єдиний внесок, зокрема, за несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску передбачено фінансову відповідальність, а саме: за несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 20% своєчасно несплачених сум (п. 2 ч. 11 ст. 25 Закону про ЄСВ).

Згідно з ч. 10 та 13 ст. 25 Закону про ЄСВ на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

Нарахування пені, передбаченої Законом про ЄСВ, починається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня фактичної сплати (перерахування) включно.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»