• Посилання скопійовано

Нещасний випадок стався з працівником під час проїзду на роботу на власному авто: чи є він виробничим?

У випадку не підтвердження факту використання авто в інтересах підприємства нещасний випадок вважається невиробничим

Нещасний випадок стався з працівником під час проїзду на роботу на власному авто: чи є він виробничим?

Держпраці у Луганській області роз'яснила питання, яке виникає під час розслідування нещасного випадку,  якщо  потерпілий  здійснював проїзд  на роботу чи з роботи на власному автотранспортному засобі.

Щодо визнання або невизнання нещасного випадку, який стався під час проїзду на роботу чи з роботи на власному автотранспортному засобі, пов'язаним з виробництвом повідомляємо наступне.

Перелік обставин, за яких нещасний випадок визнається таким, що пов'язаний з виробництвом, і складається акт за формою №Н-1, визначений у п. 15 Порядку №1232, в тому числі: використання власного транспортного засобу в інтересах підприємства з дозволу або за письмовим дорученням роботодавця чи безпосереднього керівника робіт.

Під час проведення розслідування комісія зобов'язана з'ясувати за яких підстав потерпілий використовував власний транспортний засіб. Якщо встановлено, що потерпілий використовував власний автотранспортний засіб в інтересах підприємства з дозволу або за письмовим дорученням роботодавця чи безпосереднього керівника робіт, то на зазначений випадок поширюється дія Порядку, та випадок визнається таким, що пов'язаний з виробництвом, і складається акт за формою №Н-1.

У випадку не підтвердження факту його використання в інтересах підприємства на даний випадок поширюється дія Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру, затвердженого постановою КМУ від 22.03.2001 р. №270.

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»