• Посилання скопійовано

Як Раді пропонують стимулювати погашення недоїмки платниками ЄСВ на території ООС?

У ВРУ зареєстровано законопроект №10065 щодо стимулювання погашення недоїмки платниками єдиного внеску, які перебувають на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території Донецької та Луганської областей

Як Раді пропонують стимулювати погашення недоїмки платниками ЄСВ на території ООС?

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №10065 «Про внесення змін до розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо стимулювання погашення недоїмки платниками єдиного внеску, які перебувають на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території Донецької та Луганської областей».

Завантажити текст проекту>>

Як зазначено у пояснювальній записці, метою законопроекту є стимулювання до погашення платниками ЄСВ, які перебувають на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території Донецької та Луганської областей, протягом шести місяців недоїмки, що виникла у період до 14 квітня 2014 року. Наслідком цього є списання заборгованості зі сплати штрафних санкцій та пені, які нараховуються протягом усього часу існування заборгованості, у тому числі в період проведення антитерористичної операції. 

При цьому проектом Закону передбачено, що до таких платників на період погашення сум недоїмки зупиняється застосування норм частини шостої ст. 25 Закону №2464-VI в частині зарахування сплачених сум ЄСВ в рахунок сплати штрафів та пені у порядку календарної черговості їх виникнення.

У разі прийняття Закону він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»