• Посилання скопійовано

Як та коли проводити медогляди працівників: нагадування від Держпраці

Порядком №246 передбачена поетапність підготовки до проведення медичних оглядів

Як та коли проводити медогляди працівників: нагадування від Держпраці

Держпраці у Миколаївській області розповідає, що порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій, а саме  зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі (далі – Порядок), регламентується Наказом МОЗ України від 21.05.2007 р. №246.

Порядком передбачені наступні етапи підготовки до проведення медичних оглядів:

  1. Складання Акту визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду за формою додатку 1 до Порядку. Для складання Акту на ім’я начальника Управління Держпраці в Миколаївській області надсилається заява (форма додається), а також копія штатного розкладу (без зазначення зарплат) та результати лабораторного контроля факторів виробничого середовища або карти умов праці атестації робочих місць. Акт складається лікарем з гігієни праці після вивчення наданих матеріалів, підписується лікарем, роботодавцем та представником первинної профспілкової організації або уповноваженою працівниками особою (2 екземпляри).
  2. На підставі Акту визначення категорій роботодавець складає протягом місяця у 4 примірниках поіменні списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам, за формою, зазначеною у додатку 2 Порядку, узгоджує їх з Управлінням Держпраці. 1 примірник списку залишається на підприємстві , 2 – надається в лікувальний заклад для укладення договору на проведення медогляду, третій – до Управління  Держпраці, 4 – до робочого органу ВД Фонду соцзахисту.
  3. За результатами періодичних медичних оглядів (протягом місяця після їх закінчення) комісія лікувального закладу оформляє Заключний акт за результатами періодичного медичного огляду працівників за формою, зазначеною у додатку 9 Порядку, який складається у 6 примірниках – 1 примірник залишається в ЛПЗ, що проводив медогляд, інші надаються роботодавцю, представнику профспілкової організації або вповноваженій працівниками особі, профпатологу, Управлінню Держпраці, робочому органу виконавчої дирекції Фонду. Термін зберігання Заключного акта 5 років.
  4. Звертаю увагу на те, що згідно Порядку працівники транспортних засобів проходять попередні (періодичні) медичні огляди з урахуванням специфіки діяльності, конкретних шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу, окрім тих, які підлягають оглядам відповідно до наказу МОЗ та МВС України від 31.01.2013 р. №65/80 «Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів», а саме працюючі на легковому транспорті при перевезенні фасованих вантажів, при пасажирських перевезеннях тощо.

***

Читайте також:

Джерело: Держпраці у Миколаївській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»