• Посилання скопійовано

Як скласти платіжку на сплату боргу з ЄСВ?

При заповненні призначення платежу у полі №2 друкується код виду сплати «140»

Як скласти платіжку на сплату боргу з ЄСВ?

ДФС у Кіровоградській області нагадує платникам, що при заповненні платіжних документів необхідно чітко дотримуватись вимог Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, затвердженого наказом Мінфіну від 24.07.2015 р. №666.

У разі перерахування коштів в рахунок погашення боргу з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ), при заповненні призначення платежу у полі №2 друкується код виду сплати «140», який символізує «Надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску».

Так, наприклад, при сплаті заборгованості з ЄСВ поле «Призначення платежу» розрахункового документа заповнюється таким чином:

  • 1 – службовий код («*»);
  • 2 – код виду сплати («140» – надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску);
  • 3 – код за ЄДРПОУ платника, який здійснює сплату;
  • 4 – друкується роз’яснювальна інформація про призначення платежу;
  • 5 – не заповнюється;
  • 6 – не заповнюється;
  • 7 – не заповнюється.

Слід зауважити, що пробіли між розділовим знаком «;» та інформацією, яка зазначається у кожному полі, не ставляться.

 

Від редакції

Борг з ЄСВ слід сплачувати за реквізитами рахунків залежно від обов'язку його сплати. Але з 2 травня працюють нові рахунки з ЄСВ. Саме на них потрібно й перераховувати суму боргу. «Старі» рахунки з цієї дати вже не діють. Про це ми писали тут.

З символами рахунків для зарахування ЄСВ в органах ДФС можна ознайомитися тут.

І ще... Оскільки ЄСВ не належить до доходів бюджету, то код бюджетної класифікації не вказується, а у полі «Отримувач» платіжного доручення зазначаються найменування органу ДФС та його код ЄДРПОУ. Такий алгоритм заповнення платіжних доручень податківці наводять вже довгий час. Про нього ми писали тут та тут.

Джерело: ДФС у Кіровоградській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»