• Посилання скопійовано

Фізосіб-«загальників» без доходу знову пропонують звільняти від ЄСВ: законопроект №1142

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №1142. Ним пропонується повернення до сплати ЄСВ в залежності від наявності доходу у фізосіб-«загальників» та самозайнятих осіб

Фізосіб-«загальників» без доходу знову пропонують звільняти від ЄСВ: законопроект №1142

«Вісник. Офіційно про податки»

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №1142, яким пропонується повернення до сплати єдиного соціального внеску в залежності від наявності доходу суб’єктів малого і середнього підприємництва (що знаходяться на загальній системі оподаткування, а також особи, які провадять незалежну професійну діяльність) без сплати єдиного соціального внеску за період не отримання доходу (прибутку). Якщо така особа за цей час не отримувала доходи, вона звільняється від сплати єдиного соціального внеску, як це було передбачено законодавством до 01.01.2017 р.

Саме тому, пропонується у Законі України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»:

1. у п. 2 ч. 1 ст. 7:

  • в абзаці першому слова «на місяць» замінити словами «за місяць, у якому отримано дохід (прибуток)»;
  • в абзаці другому:
  • у першому реченні слово «зобов’язаний» замінити словами «має право самостійно»;
  • у другому реченні слова «за розмір мінімального страхового внеску» замінити словами та цифрами «розміру 0,5 мінімального страхового внеску з зарахуванням відповідних періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу, який обчислюється відповідно до ст. 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пропорційно сплаченому єдиному внеску»;

2. абзац 2 ч. 5 ст. 8 викласти в такій редакції:

«У разі якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску».

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»