• Посилання скопійовано

Як Мінсоцполітики планує заохочувати роботодавців сплачувати ЄСВ?

У Мінсоцполітики вивчають можливість стимулювання сплати ЄСВ за рахунок введення механізму списання фінансових санкцій для підприємств, які збільшили заробітну плату та сплатили заборгованість з ЄСВ

Як Мінсоцполітики планує заохочувати роботодавців сплачувати ЄСВ?

У Міністерстві соціальної політики України вивчають можливість стимулювання сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) через введення механізму списання фінансових санкцій для підприємств, які підвищили заробітну плату і які оплатили заборгованість по ЄСВ, повідомила заступник міністра Наталія Ненюченко.

"У міністерстві триває робота щодо законодавчих ініціатив, які націлені на стимулювання сплати єдиного внеску через введення механізму списання фінансових санкцій для підприємств, які підвищили заробітну плату і оплатили заборгованість по єдиному внеску", - сказала вона в ході тристоронньої "круглого столу" "Майбутнє пенсійної системи в Україні "в четвер у Києві.

Крім того, за словами заступника міністра, вивчається питання зміни механізму відшкодування роботодавцям витрат Пенсійного фонду України на фінансування виплат пільгових пенсій.

Як підкреслила Ненюченко, дані ініціативи знаходяться на рівні Мінсоцполітики і потребують детального розгляду та вивчення.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»