• Посилання скопійовано

За якою черговістю ФСС фінансує лікарняні?

Не існує механізму прискорення виплати лікарняних листів. Усі подані заяви-розрахунки оплачують виключно в порядку черговості внесення їх в єдину інформаційну базу Фонду

За якою черговістю ФСС фінансує лікарняні?

Києво-Святошинське відділення управління ВД ФСС України у Київській області повідомяє, що останнім часом збільшилась кількість звернень громадян щодо несвоєчасної оплати лікарняних листів.

Варто зазначити, що основним джерелом формування коштів ФСС є страхові внески страхувальників та застрахованих осіб. Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області фінансує виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності з певним запізненням в міру отримання надходжень від єдиного соціального внеску. Відтак збільшується кількість звернень громадян як до обласного управління, так і до інших органів влади.

Проте це жодним чином не прискорює виплату коштів, адже фінансування відбувається по черговості, відповідно до поданих заяв-розрахунків підприємствами, установами та організаціями. Але підготовка відповідей на такі звернення забирає час, увагу і кошти Фонду.

Не існує механізму прискорення виплати лікарняних листів. Усі подані заяви-розрахунки оплачуються виключно в порядку черговості внесення їх в єдину інформаційну базу Фонду. Будь ласка, перевіряйте у комісіях (уповноважених) із соціального страхування, що діють на підприємствах, своєчасність прийняття до оплати вашого листка непрацездатності та внесення його до заяви-розрахунку на оплату Фондом.

 

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»