• Посилання скопійовано

Медзаклад видав довідку замість листка непрацездатності: які наслідки для роботодавця?

Дні тимчасовій непрацездатності підлягають оплаті лише після обміну довідки на листок непрацездатності

Медзаклад видав довідку замість листка непрацездатності: які наслідки для роботодавця?

Правобережне відділення ФСС у м. Києві наголосило, що у зв’язку із відсутністю бланків листків непрацездатності медичні заклади наразі видають довідки.

Але довідка не є підставою для надання допомоги по тимчасовій непрацездатності, за кошти ФССУ, оскільки її нараховують та виплачують тільки за листком непрацездатності.

Тож дні тимчасовій непрацездатності підлягають оплаті лише після обміну довідки на листок непрацездатності.

Окремо фахівці ФСС наголосили, що застрахована особа (працівник) має надавати роботодавцю копію довідки, а оригінал зберігати в себе для подальшого обміну на листок непрацездатності. Після обміну листок непрацездатності надається роботодавцю, а роботодавець на його підставі оформлює заяву-розрахунок для надання матеріального забезпечення від ФССУ.

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»