• Посилання скопійовано

Сплата підприємцями ЄСВ за ІV квартал – 17 чи 20 січня?

З 1 січня 2020 року діють нові міжнародні номери рахунків для сплати ЄСВ. Саме на них слід сплачувати ЄСВ за ІV квартал 2019 року. Але коли це слід зробити? Податківці надають суперечливі роз’яснення

Сплата підприємцями ЄСВ за ІV квартал – 17 чи 20 січня?

Сплачувати ЄСВ ФОП мають на нові рахунки, які були відкриті з 1 січня 2020 року. З ними можна ознайомитися тут

Кошти, сплачені платниками з 03.01.2020 р. на старі рахунки 3719, не будуть зараховуватися, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження.

Для зручності вибору правильного рахунку нагадуємо, що для категорії платників ЄСВ – ФОП та самозайнятих осіб передбачено символ 204. Він є складовою частиною рахунку.

 

До якого числа сплачується ЄСВ за IV квартал?

Закон про ЄСВ (абз. 3 ч. 8 ст. 9) говорить, що ФОП мають сплачувати ЄСВ до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок. Але як трактувати цю норму? Чи є 20 число останнім днем, коли можна сплатити ЄСВ?

У різних податкових органів своє бачення відповіді на це питання.

Свого часу чернівецькі податківці вроз'яснювали, які числа будуть граничними строками для сплати ЄСВ за квартали 2019 року. Зокрема, фізособи-підприємці мають сплачувати за ІV квартал не пізніше 17 січня 2020 року відповідно. Про це також вони вказували в окремому повідомленні.

Водночас львівські податківці наводять інший граничний строк – 20 січня.

Офіційної інформації від ДПСУ наразі ще не має. Але за її календарем, останнім днем сплати ЄСВ ФОПами за IV квартал є 20 січня.

Тому наші поради:

  • обережним ФОП варто сплатити ЄСВ до 17.01.2020 року (включно);
  • якщо ви не встигли цього зробити, то у вас є шанс сплатити до 20.01.2020 року (включно). Та щоб не наражатися на суперечки з податківцями, краще сплатити раніше.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»