• Посилання скопійовано

Перед нарахуванням лікарняних перевірте листок непрацездатності на справжність

Підставою для призначення допомоги з тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності

Перед нарахуванням лікарняних перевірте листок непрацездатності на справжність

ФСС у Сумській області повідомляє, що протягом останнього часу страхувальники Сумської області почали отримувати для оплати листки непрацездатності, видані Товариством з обмеженою відповідальністю «Медаком» (код ЄДРПОУ 30761369), яке нібито розташоване за адресою: м. Суми, вул. Ярослава Мудрого, 61.

Бланк листка непрацездатності, виданий ТОВ «Медаком», має суттєві зовнішні відмінності від  технічного опису листка непрацездатності встановленого зразка, зокрема, висота графи «Причина непрацездатності» має складати 14 мм; у графі «Видано новий листок непрацездатності (продовження)» відсутні пробіли між словами.

Слід зазначити, що за результатами виїзду за адресою розташування ТОВ «Медаком», вказаною в листку непрацездатності, а саме: м. Суми, вул. Ярослава Мудрого, 61, було встановлено відсутність цього закладу.

Варто зауважити, що юридична адреса ТОВ «Медаком», відповідно до відомостей ЄДР, знаходиться на тимчасово окупованій території у місті Луганську.

Управління нагадує, що відповідно до Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності. Якщо Ви маєте сумнів щодо правильності видачі листка непрацездатності (лікарняний має відмінності від затвердженого бланку, відрізняється по кольору, виданий маловідомим приватним закладом охорони здоров’я, усі записи у лікарняному здійснюються одним лікарем тощо ) – звертайтеся до відділення Управління Фонду за місцем обліку або до відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності Управління.

В інших випадках матеріальне забезпечення не повинно призначатись.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»