• Посилання скопійовано

Самоізоляція від COVID-19: як має бути заповнено лікарняний листок?

МОЗ роз’яснив, яким має бути правильно оформлений лікарняний листок, що видається особам, які перебувають на самоізоляції у медичних закладах або під меднаглядом у зв'язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання COVID-19

Самоізоляція від COVID-19: як має бути заповнено лікарняний листок?

Коментар до листа МОЗ від 13.05.2020 р. №03.4-26/13138/2-20

Відповідно до постанови КМУ від 11.03.2020 р. №211 допомога з тимчасової непрацездатності виплачується у розмірі 50% середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу особам (крім хворих осіб), які перебувають:

  • на самоізоляції, обсервації, в тимчасових закладах охорони здоров'я (спеціалізованих шпиталях), у закладах охорони здоров'я;
  • на самоізоляції під медичним наглядом у зв'язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Перелік осіб, які потребують самоізоляції чи обсервації, визначено наведеною вище постановою КМУ №211, а строк самоізоляції чи обсервації становить 14 днів.

Підставою для призначення допомоги з тимчасової непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.

Своєю чергою, наказом МОЗ від 27.04.2020 р. №963 було врегульовано норму видачі такого листка непрацездатності застрахованим особам на період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під медичним наглядом.

При цьому з метою недопущення порушення прав застрахованих осіб у коментованому листі роз’яснюється що в бланках такого листка непрацездатності лікуючим лікарем власноруч зазначається причина непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11».

Аналогічно здійснюється і заповнення листків непрацездатності, виданих на заміну довідок, які були видані вказаним особам попередньо.

Крім того, нагадуємо про нещодавнє роз’яснення ФСС, що для фінансування самоізоляції працівників слід подавати окремі заяви-розрахунки.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»