• Посилання скопійовано

Відтепер ФСС фінансує лікарняні та декретні впродовж одного робочого дня

Станом на 14 липня ФСС здійснює фінансування заяв-розрахунків на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам упродовж одного робочого дня

Відтепер ФСС фінансує лікарняні та декретні впродовж одного робочого дня

Станом на сьогодні Фонд соціального страхування України здійснює фінансування заяв-розрахунків на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам упродовж одного робочого дня. Зокрема, в оперативному режимі фінансуються допомога по тимчасовій втраті працездатності (оплата за лікарняними) і допомога по вагітності та пологах.

Так, 14 липня, ФССУ профінансував заяви-розрахунки, подані роботодавцями по 13 липня включно в обсязі 100%. Загалом сьогодні Фонд направив 44,9 млн гривень на виплати працюючим, з них:

  • на допомогу по тимчасовій втраті працездатності – 26,05 млн грн;
  • допомогу по вагітності та пологах – 18,2 млн грн;
  • допомогу на поховання – 0,21 млн грн;
  • допомогу по тимчасовій непрацездатності, пов’язаній з виробництвом – 0,44 млн грн.

Зазначимо, відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, фінансування матеріального забезпечення має здійснюватись упродовж 10 робочих днів з моменту прийняття заяви-розрахунку.

Інформація щодо фінансування матеріального забезпечення і страхових виплат щоденно оновлюється на телеграм-каналі: https://t.me/socialfund.

***

Читайте також: ФСС погасив всю заборгованість за лікарняними і декретними (по 25 червня включно)

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»