• Посилання скопійовано

Сплата карантинного ЄСВ для ФОПів виходячи з мінзарплати 4723 грн: новий законопроєкт

Законопроєктом №3998 пропонується дозволити ФОП протягом дії карантинних обмежень сплачувати податки, виходячи з розміру МЗП, встановленого станом на 1 січня 2020 року. Також запропоновано ліквідувати зрівнялівку в посадових окладах в бюджетній сфері

Сплата карантинного ЄСВ для ФОПів виходячи з мінзарплати 4723 грн: новий законопроєкт

20 серпня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №3998 "Про внесення змін до деяких законів України щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати та з метою розширення соціально-економічних гарантій, наданих працівникам бюджетного сектору економіки, іншим найманим працівникам, малому та середньому бізнесу, у зв'язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік". Його авторами є Ю. Тимошенко, М. Цимбалюк та ін.

Зокрема, законопроектом пропонується:

1) тарифну сітку для бюджетників зробити кратною МЗП із таким перехідним періодом:

  • з 1 вересня 2020 р. = 75% МЗП,
  • з 1 січня 2021 р. = 100% МЗП для посадового окладу  1 (першого) тарифного розряду.

2)  з 1 січня 2021 року посадовий оклад для кожного з тарифних розрядів ЄТС встановити більшим як мінімум на 10% від посадового окладу для попереднього тарифного розряду, що мотивує їх кар’єрні зусилля;

3) щоб протягом дії карантинних обмежень ФОПи сплачували податки, виходячи з розміру МЗП, встановленого станом на 1 січня 2020 року (тобто 4723 грн);

 

4) компенсацію можливих витрат, пов’язаних із збільшенням розміру МЗП, здійснювати за рахунок  зняття граничних обмежень для бази нарахування ЄСВ (крім ФОПів), отже економії витрат державного бюджету на покриття дефіциту Пенсійного фонду, а також за рахунок реструктуризації (уцінки, списання) частки зовнішнього державного боргу України, вираженого в державних деривативах.  

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його офіційного оприлюднення. 

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»