• Посилання скопійовано

Фонд безробіття зможе виплачувати одноразову допомогу для відкриття власної справи

За прийнятим у І читанні законопроекті №3692 Фонд безробіття зможе виплачувати одноразову допомогу по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності

Фонд безробіття зможе виплачувати одноразову допомогу для відкриття власної справи

Верховною Радою України прийнято за основу проєкт Закону «Про внесення змін до розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік» (проєкт Закону зареєстровано за №3692).

У законопроекті пропонується внести до розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» зміни, якими розширюється перелік напрямів, на які дозволяється здійснювати видатки Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі – Фонд) у період дії карантину.

Зокрема, встановлюється, що Фонд соціального страхування України та Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у цей період здійснюють також «видатки за фактично надані послуги пов’язані із функціонуванням інформаційно-аналітичних систем Фонду соціального страхування України і державної служби зайнятості» та такі страхові виплати як «одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності; соціальні послуги та заходи сприяння зайнятості передбачені законодавством про зайнятість населення та загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». 

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»