• Посилання скопійовано

«Сплячим» ФОПам з датою припинення до 3 червня можуть списати борг з ЄСВ... Але невідомо коли

Херсонські податківці наголосили, що чекають від ДПС письмового листа для початку приймання заяв від ФОП з датою припинення до 3 червня, яким можуть списати борг ЄСВ

«Сплячим» ФОПам з датою припинення до 3 червня можуть списати борг з ЄСВ... Але невідомо коли

Херсонські податківці надали відео-роз’яснення з приводу списання ЄСВ «сплячих» фізосіб-«загальників».

Так от, всі, хто припинив діяльність з 3 червня 2020 року та не подав заяву до 1 вересня, вже втратили право на списання.

А от по тих фізособах-«загальниках», які ліквідувалися до 3 червня, поки питання не вирішено. Тому згідно з роз’ясненням наразі не проводиться приймання заяв від таких ФОП. Територіальні податківці чекають від ДПС письмового алгоритму дій та про це повідомлять окремо. Тож ФОП з датою ліквідації до 3 червня слід не втрачати надії та звертатися до свого податкового органу за місцем обліку.

Нагадаємо, що на початку вересня з’явилося роз’яснення Мінфіну від 26.08.2020 року №11220. В ньому було надано відповідь ДПС щодо правомірності списання боргів з ЄСВ у сплячих ФОПів, які перебували в стадії припинення до набрання чинності Закону №592

Так от у відповіді податківцям Мінфін навів норми п. 9-15 Закону №2464 та на його підставі зробили висновок: 

  1. Для списання боргу ФОПу слід дотримуватися вимог п. 9-15 Закону №2464 та строків подання відповідних заяв та документів (протягом 90 к.дн. з 3 червня 2020 року).
  2. При цьому ФОПи, які знаходилися у стадії припинення до набрання чинності Закону №592 мають право на списання боргу з ЄСВ.

 

Тож з огляду на відео херсонських податківців у ФОП з датою ліквідації до 3 червня є ще шанс спробувати списати борг з ЄСВ. Чекаємо на офіційне повідомлення ДПС щодо старту приймання заяв.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»