• Посилання скопійовано

Інформація для ФОПів! ПФУ радить перевіряти зарахування ЄСВ до страхового стажу

У разі неподання звітів або звіту, поданого з помилками, інформація не потрапляє до Реєстру застрахованих осіб

Інформація для ФОПів! ПФУ радить перевіряти зарахування ЄСВ до страхового стажу

Оним із важливих напрямків роботи ПФУ є ведення Реєстру застрахованих осіб, який формується на підставі звітності, поданої суб’єктами господарювання, до когорти яких належать фізичні особи – підприємці (далі – підприємці). Зазначає ПФУ у Київській області.

На відміну від найманих працівників, за яких сплачує внески та звітує роботодавець, підприємцям потрібно самостійно дбати про зарахування періоду їх діяльності до страхового стажу, необхідного при обчисленні пенсії.

У разі неподання звітів або звіту, поданого з помилками, інформація не потрапляє до Реєстру застрахованих осіб.

Пенсійний фонд України надає можливість кожному громадянину, включаючи й приватних підприємців, безкоштовно контролювати зарахування періодів діяльності до страхового стажу. Для цього необхідно зареєструватись, як користувач вебпорталу Пенсійного фонду.

Для відновлення страхового стажу підприємцю необхідно виправити помилки у звітності або за потреби подати звіт.

За період до 1 січня 2011 року вчасно не подані звіти щодо сум нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування подаються лише за результатами перевірки, проведеної спеціалістами контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області. Успішно налагоджено роботу щодо проведення перевірок підприємців спеціалістами у місті Фастові та Фастівському районі, як результат наявні достовірні відомості у Реєстрі застрахованих осіб.

Тому, для зарахування страхового стажу необхідно звертатися в органи Пенсійного фонду України із заявою щодо проведення перевірки до моменту державної реєстрації припинення підприємницької діяльності!

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»