• Посилання скопійовано

Огляд працівника на МСЕК: як оплачувати ці дні? Консультує ФСС

Іноді тимчасова непрацездатність триває так довго, що лікарі і сам хворий вже мають сумнів, чи відновиться працездатність. Встановити це має комісія (так звана МСЕК). І від її висновків залежить те, що саме виплатить роботодавець за день огляду і далі

Огляд працівника на МСЕК: як оплачувати ці дні? Консультує ФСС

Коментар до листа ФСС від 30.11.2020 р. №2859-03-1

Уявімо собі ситуацію: працівник хворіє кілька місяців. Він надав перший листок непрацездатності та його продовження, а загальний строк непрацездатності скоро перетне відмітку у  4 місяці. Що це означає? Правильно, проходження працівником огляду МСЕК з метою встановлення, чи не стала його тимчасова непрацездатність інвалідністю.

Що в такій ситуації мають зробити працівник, заклад охорони здоров’я і роботодавець?

 

Листок непрацездатності – коли він закривається?

Підставою для призначення лікарняних є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.

Визнання хворого інвалідом листок непрацездатності закривається днем надходження документів хворого на МСЕК. При цьому дата встановлення інвалідності обов'язково вказується у листку непрацездатності (п. 4.3 Інструкції № 455). Увага! У графі "Висновок МСЕК" робиться відповідний запис, що засвідчується підписом голови МСЕК та печаткою МСЕК. При визнанні хворого інвалідом (певної групи та категорії) дата встановлення інвалідності повинна співпадати з днем надходження (реєстрації) документів у МСЕК (п. 3.11 Інструкції №532);

Особам, не визнаним інвалідами (п. 4.4 Інструкції № 455):

  • у разі визнання їх працездатними - термін тимчасової непрацездатності закінчується датою огляду в МСЕК;
  • у разі визнання їх непрацездатними - листок непрацездатності продовжується до відновлення працездатності або повторного направлення до МСЕК.

Отже, дії закладу охорони здоров’я ми бачимо. Дії працівника теж зрозумілі – він проходить комісію, а далі або надає роботодавцю закритий листок непрацездатності і документ про встановлення інвалідності (копію довідки до акта огляду МСЕК), або надає роботодавцю продовження листка непрацездатності, адже він продовжує хворіти і має право на лікарняні.

 

Які дії роботодавця в цій ситуації?

Все залежить від висновку МСЕК. 

Перш за все, про лікарняні – вони нараховуються працівнику до дня встановлення інвалідності (якщо МСЕК її встановить у зв’язку з певною хворобою).

Тобто оплаті підлягатиме період тимчасової непрацездатності, визначений у листку непрацездатності, до дня встановлення інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності).

Зверніть увагу! У разі встановлення інвалідності дні огляду на МСЕК ФСС вважає днями, не відпрацьованими з поважної причини (п. 3 Порядку №1266), прирівнюючи їх до тимчасової непрацездатності. Тому при розрахунку лікарняних такі календарні дні огляду підлягають виключенню з розрахункового періоду.

Це не нова позиція ФСС і її Фонд дотримувався і у листі від 31.03.2010 р. №04-06/Ш-155з-230, і у 2019 році.

Але насправді ці дні важко буде назвати днями тимчасової непрацездатності, оскільки листок непрацездатності буде закритий днем надходження документів про працівника до МСЕК (тобто до початку огляду). І лікарняні за дні огляду МСЕК працівник, якому встановили інвалідність, не отримає.

А що ж він отримає за дні огляду? На жаль, нічого. Оплата таких невідпрацьованих днів законодавством наразі не передбачена.

Проте саме з дати встановлення інвалідності працівник отримує право на застосування до його доходів у вигляді зарплати, лікарняних та декретних ставки ЄСВ 8,41%. ЄСВ за такою ставкою нараховують на зарплату і лікарняні працівників-інвалідів з моменту встановлення групи інвалідності, але не раніше отримання підприємством копії довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності. На це звертає увагу ДФСУ в листі від 18.09.2015 р. № 21991/10/28-10-06-11.

Що це означає? Що для роботодавця слів працівника, що йому встановили інвалідність, замало. Доки він не надасть довідки, зміни ставки ЄСВ не буде. Однак він може надати таку довідку зі значним запізненням. У такому випадку, на нашу думку, ЄСВ доведеться перерахувати (з дати встановлення інвалідності) і внести необхідні зміни до раніше поданої звітності з ЄСВ. Втім, щодо цього роботодавець може звернутися до ДПС за індивідуальною податковою консультацією.

Якщо МСЕК не встановить інвалідність (або не змінить групу інвалідності) хворому, то він продовжує хворіти на загальних підставах.  Листок непрацездатності оплачується теж на загальних підставах, враховуючи дні огляду МСЕК, до відновлення працездатності або до наступного огляду МСЕК, у разі якщо на ньому буде встановлення інвалідності (встановлення іншої групи, підтвердження раніше встановленої групи інвалідності).

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»