• Посилання скопійовано

У Києві послаблюють локдаун: що і коли відкривають? (оновлено)

Місцева влада Києва прийняла рішення послабити локдаун у місті. Зокрема, спецпропуски скасовують з 1 травня, а школи та садки відкриють з 5 травня

У Києві послаблюють локдаун: що і коли відкривають? (оновлено)

У Києві з суботи, 1 травня, послаблять суворі обмеження. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

«Сьогодні вранці Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про послаблення протиепідемічних заходів у столиці. Ми сподіваємося, що і Державна комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про перегляд рівня епідемічної небезпеки та виведення столиці із «червоної зони». Отже, з 1 травня весь наземний громадський транспорт та метро відновлять перевезення пасажирів у звичайному режимі. З дотриманням визначених раніше протиепідемічних норм та правил. Але закликаю мешканців столиці користуватися громадським транспортом тільки в разі нагальної потреби», – наголосив Віталій Кличко.

Також із 1 травня відновлять роботу заклади торгівлі, торгово-розважальні центри, ринки, ярмарки, заклади громадського харчування, спортивні зали та фітнес-центри.

«Утім, власники цих закладів повинні розуміти, що працюватимуть тільки з дотриманням всіх норм безпеки! Це у ваших інтересах! Бо якщо ситуація знову погіршиться, нових обмежень не уникнути!» – наголосив мер Києва.

Відновлять свою роботу і Центри надання адміністративних послуг. Але прийматимуть відвідувачів за попереднім записом через електронні сервіси.

Із наступної середи, 5 травня, місто відновить навчальний процес у закладах загальної освіти, дошкільної та у вищих навчальних закладах. Також у столиці відновлять прийом документів для зарахування дітей у перший клас на наступний навчальний рік.

 

UPD_29/04/2021

Опубліковано протокол Постійної комісії з питань ТЕБ та НС КМДА № 36 від 28 квітня.

Так, із 1 травня Київ відновлює:

  • перевезення пасажирів громадським транспортом у звичайному режимі (з дотриманням визначених норм);
  • роботу закладів торгівлі, торгово-розважальних центрів;
  • роботу ринків, ярмарок;
  • роботу закладів громадського харчування;
  • роботу спортивних залів, фітнес-центрів;
  • роботу кінотеатрів, інших закладів культури;
  • проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів.

Із 5 травня відновлюється:

  • освітній процес у приміщеннях закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), передвищої, вищої освіти;
  • навчально-тренувальний процес у спортивних спорудах закладами фізичної культури і спорту;
  • прийом документів для зарахування дітей до перших класів; конкурсний відбір до 5-10 класів з дотриманням вимоги – не більше 10 осіб в одному приміщенні;
  • проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві;
  • проведення атестації здобувачів вищої освіти;
  • отримання документів про професійну (професійно-технічну), вищу освіту;
  • участь у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах;
  • надання соціальних послуг;
  • робота з обслуговування громадян у ЦНАПах, ЦКС, відділах державної реєстрації актів цивільного стану міста Києва тощо.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Київська міська державна адміністрація

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»