• Посилання скопійовано

Повернення помилково сплаченого ЄСВ по-новому: проєкт порядку знову доопрацювали

Профспілки повторно оприлюднили проєкт Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів ЄСВ або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів

Повернення помилково сплаченого ЄСВ по-новому: проєкт порядку знову доопрацювали

На сайті СПО об’єднань профспілок повторно оприлюднено проєкт наказу Мінфіну "Про затвердження Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов"язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів". Переглянути його можна тут.

Зауважимо, що це вже не перше оприлюднення. Вперше його опублікувала ДПСУ ще у березні 2021 року, а у травні повідомила про його доопрацювання.

Що саме змінилося у новій версії проєкту Порядку, профспілки, на жаль, не зазначили. Докладно новий порядок ми проаналізуємо вже після остаточного його затвердження.

Нагадаємо, що проєкт Наказу розроблено з метою створення дієвого механізму повернення платникам або перерахування на відповідні рахунки помилково сплачених коштів єдиного внеску. Зокрема, планується чітке розмежування обов’язків, покладених на структурні підрозділи податкового органу та фонди загальнообов’язкового державного соціального страхування, та визначення термінів виконання цих обов’язків.

У разі затвердження новий Порядок набере чинності через три місяці з дня офіційного опублікування наказу.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»