• Посилання скопійовано

З 1 жовтня в Україні повноцінно запрацюють е-лікарняні

За словами Радуцького, з 1 жовтня оформлення усіх лікарняних буде відбуватись винятково з внесенням даних до електронної системи охорони здоров’я

З 1 жовтня в Україні повноцінно запрацюють е-лікарняні
Радуцький у своєму Телеграм-каналі зауважив, що з 1 жовтня оформлення усіх лікарняних буде відбуватись винятково з внесенням даних до електронної системи охорони здоров’я.

На виплату лікарняних Фонд соціального страхування України витрачає величезні кошти. За 8 місяців цього року отримано для виплат листків непрацездатності на суму майже 10 млрд грн. Співробітники Фонду фізично здатні перевірити не більше 10% лікарняних. Тому «індустрія» продажу фіктивних листків в Україні традиційно доволі масштабна.

Впровадження е-лікарняних дозволить більш ефективно боротися з корупцію. Електронна система дозволяє перевірити, скільки та кому той чи інший лікар видав листів непрацездатності. Адже кожен документ має бути затверджений власним електронним підписом медпрацівника.

Система е-лікарняних запрацювала з червня. Попередньо вже з 1 вересня усі медичні заклади мали перейти на оформлення е-лікарняних. Але на початок осені з 3 тисяч закладів у електронній системі змогли працювати лише 2,2 тисячі. Не всім подобалась ця ідея, і зрозуміло, чому.

Станом на 27 вересня 137 тисяч медичних працівників пройшли онлайн навчання, 2,9 тис медзакладів вже оформлюють е-лікарняні, з початку роботи системи створено майже 1 млн медичних висновків про непрацездатність.

Лише 100 лікарень поки що не змогли налаштуватись на роботу в нових умовах, але до 1 жовтня є час, щоб «підключити» ці заклади до електронної системи.

Успішне запровадження системи е-лікарняних – ще один важливий крок у діджиталізації медицини та реалізації програми Президента paperless, яка передбачає цифровізацію державних послуг усіх рівнів.

Добірка основних публікацій щодо електронних лікарняних:

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»