• Посилання скопійовано

Ліквідовані у 2021 році ФОПи та звільнені працівники матимуть право на допомогу по частковому безробіттю

За розробленим та оприлюдненим проєктом постанови КМУ ліквідованим ФОПам під час карантину та звільненим працівникам виплатять допомогу по частковому безробіттю

Ліквідовані у 2021 році ФОПи та звільнені працівники матимуть право на допомогу по частковому безробіттю

22 листопада на сайті Профспілок було оприлюднено проєкт постанови КМУ щодо змін до Постанови №306. Вони передбачають можливість отримання допомоги по частковому безробіттю окремим категоріям застрахованих осіб. З його текстом можна ознайомитися тут.

Зокрема, в постановляючу частину постанови №306 вносяться такі зміни.

Так, в цій зміні йдеться про таке. Допомога по частковому безробіттю на період карантину надається центром зайнятості застрахованим особам у разі втрати ними частини заробітної плати або доходу внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності за зверненням роботодавця для її виплати в т.ч.:

  • працівникам, яких було звільнено з 1 січня 2021 року до дати перерахування допомоги Центром зайнятості на рахунок роботодавця для виплати працівникам;
  • фізичній особі – підприємцю, яка є застрахованою особою і в період з 1 січня 2021 року і до дня перерахування коштів Центром зайнятості допомоги припинила свою діяльність та не отримувала допомогу як працівник.

 

Строки перерахування коштів звільненим працівникам та ліквідованим ФОПам

Протягом 3 робочих днів на поточний рахунок роботодавцю для виплати звільненим працівникам на підставі роботодавцем з 1 січня 2021 року  до дати припинення трудових відносин  відомостей за додатком 4.

При цьому роботодавець виплачує допомогу працівникам, з якими припинено трудові відносини, протягом 10 р.дн. після надходження коштів на рахунок. У разі відсутності виплатити допомогу таким особам роботодавець має повернути її в повному обсязі Фонду на випадок безробіття.

Протягом 8 робочих днів на поточний рахунок ліквідованих ФОПів, які були застрахованими особами з 1 січня 2021 року до дати припинення діяльності на підставі поданих відомостей за додатком 5

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»