• Посилання скопійовано

Як оскарижити вимоги ДПС про сплату недоїмки зі сплати ЄСВ?

Скарга на вимоги про сплату недоїмки зі сплати ЄСВ та на рішення про нарахування пені та штрафу подається саме до ДПС у письмовій формі

Як оскарижити вимоги ДПС про сплату недоїмки зі сплати ЄСВ?

ДПС у Полтавській області нагадує, що згідно з абз. 5 ч. 4  ст. 25 Закону про ЄСВ, у разі незгоди платника податків з розрахунком суми недоїмки зі сплати ЄСВ та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу він узгоджує її з контролюючим органом, шляхом оскарження вимоги про сплату ЄВ в адміністративному або судовому порядку.

Скарга на вимоги про сплату недоїмки зі сплати ЄВ та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу  подається до контролюючого органу вищого рівня у письмовій формі протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання платником вимоги про сплату ЄВ, з повідомленням про це до контролюючого органу, який прийняв вимогу про сплату ЄВ (абз. 6 ч. 4 ст. 25 Закону про ЄСВ).

Відповідно до Законів  № 1791 та № 1797, які набрали чинності з 01.01.2017 р., внесено зміни до ПКУ, якими функцію адміністрування податків, зборів, платежів, контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків, зборів, платежів закріплено виключно за контролюючими органами обласного та центрального рівнів.

Оскільки вимоги про сплату недоїмки зі сплати ЄВ та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу формуються та приймаються головними управліннями ДПС в областях та м. Києві, скарги подаються безпосередньо до Державної податкової служби України, як до контролюючого органу вищого рівня.

Процедуру подання та розгляду контролюючими органами скарг визначено Порядком №1124.

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»