• Посилання скопійовано

Молочні продукти з використанням рослинних жирів маркуватимуться

Крім того, допустимий відсоток рослинних жирів буде зменшено до 50%

 26 вересня 2012 року на черговому засіданні Кабінет Міністрів схвалив законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про молоко та молочні продукти» та інших законодавчих актів щодо посилення заходів боротьби з фальсифікацією молочних продуктів». Відповідно до цього документа, виробники молоковмісних продуктів будуть зобов’язані зазначати на упаковці, що у продукті використані рослинні жири. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«До цього часу вітчизняне законодавство дозволяло використовувати в молоковмісній продукції до 75% рослинних жирів. Проте з прийняттям цього законопроекту молоковмісні продукти, в яких є рослинні жири, будуть відповідно маркуватися і реалізовуватися в торговельних мережах з окремих полиць. Крім того, згідно з документом, допустимий відсоток рослинних жирів буде зменшено до 50%. Така гранична межа вже діє в ЄС та Росії», — зауважив міністр.
Микола Присяжнюк також повідомив, що молочні продукти, вироблені з цільного молока, також продаватимуться на окремих полицях, а на їх упаковці зазначатиметься, що це продукт без вмісту рослинних жирів. Це, за словами міністра, допоможе споживачу відрізняти ці два види продукції.
«Поряд з традиційними молочними продуктами на полицях торгових мереж з’явилися дуже схожі з ними продукти, які не мають відповідної харчової цінності. При цьому такі продукти-імітатори реалізуються разом зі звичайними молочними продуктами та мають схожі назви. Тому законопроект передбачає, що на упаковці буде міститися напис про вміст рослинних жирів розміром шрифту не менше ніж 80% назви самого продукту», — зазначив глава відомства.
Микола Присяжнюк наголосив, що прийняття цього законопроекту забезпечить права споживачів і дасть їм можливість вибору.
«Загалом прийняття законопроекту сприятиме позитивному інвестиційному та економічному клімату країни і забезпечить постачання на вітчизняний ринок якісної харчової продукції, яка буде відповідати вимогам діючих нормативних документів щодо безпечності та якості. Крім того, буде повною мірою забезпечено виконання законних прав українських споживачів на отримання достовірної інформації про якість продуктів харчування. Ми надамо нашому споживачу право вибору», — зазначив міністр.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Право і відповідальність/Захист прав споживачів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Захист прав споживачів»