• Посилання скопійовано

Що на етикетці? - законопроект про інформацію для споживачів

Урядовий законопроект «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», зареєстрований 22 лютого поточного року у ВРУ, має покласти край «жонглюванню» інгредієнтами, до якого часто вдаються виробники, подаючи інформацію на етикетці свого товару

Що на етикетці?  - законопроект про інформацію для споживачів

Документ регламентує нові вимоги до інформації про складові товару. Вона має бути достовірною, легко читатися і відповідати європейським правилам. Коли закон набере чинності, виробнику доведеться детально прописувати склад, харчову цінність, терміни та умови зберігання продукції, а також країну походження сировини. Це, зокрема, стосується сирого м’яса.

Виробник повинен буде вказати складові продукту, які можуть спричинити алергію. Має збільшитися і кегль шрифта, яким буде набраний текст.

Втім покарання, що чекатиме на порушників правил, які ставлять під загрозу життя та здоров’я споживачів, залишилися майже незмінними. Переважно це штраф у розмірі від п’яти до 12 мінімальних зарплат і вилучення товару з обороту. А от продавцям, які реалізовуватимуть товар, термін придатності якого збіг, загрожує штраф від 8 до 12 мінімальних заробітних плат.

Законопроект тут>>>

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Право і відповідальність/Захист прав споживачів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Захист прав споживачів»