• Посилання скопійовано

Не внесли в ЄДР електронну адресу: чи прийме ДФС заяву до договору про визнання електронних документів?

Податківці роз'яснили, чи прийме ДФС заяву до договору про визнання електронних документів у разі відсутності в ЄДР електронної адреси

Не внесли в ЄДР електронну адресу: чи прийме ДФС заяву до договору про визнання електронних документів?

Подання документів засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється платниками податків відповідно до норм Законів «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронний цифровий підпис», Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.2017 р.  №557, та договору про визнання електронних документів, до якого юрособи, самозайняті особи, податкові агенти, контролюючі органи, органи державної влади, органи місцевого самоврядування для набуття статусу суб’єкта електронного документообігу приєднуються на підставі заяви про приєднання до договору про визнання електронних документів, - інформує «Вісник. Офіційно про податки».

Автор створює Заяву про приєднання до Договору в електронному вигляді. Усі реквізити Заяви про приєднання до Договору обов’язкові для заповнення, в тому числі і електронна адреса платника. У випадку їх відсутності Заява про приєднання до Договору до розгляду не приймається, формується перша квитанція із зазначенням причини неприйняття та надсилається автору.

Згідно з п. 2 розділу І Порядку № 557, електронна адреса автора — адреса електронної пошти (e-mail) — запис, що складається з ідентифікатора, позначки «@» та доменного імені, що ідентифікує поштову скриньку автора, яка використовується автором для листування з контролюючими органами та повідомляється шляхом внесення адреси електронної пошти до облікових даних автора.

Разом з тим відповідно до ст. 9 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» в ЄДР містяться, крім інших, відомості про юридичну особу, громадське формування, що не має статусу юридичної особи, та фізичну особу — підприємця щодо інформації для здійснення зв’язку: телефон, адреса електронної пошти.

У разі відсутності відомостей про адресу електронної пошти платника в ЄДР, платник може зазначити в Заяві про приєднання до Договору адресу електронної пошти, яка буде ним використовуватися для листування з контролюючими органами.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»