• Посилання скопійовано

Кому з фермерів потрібен типовий договір?

Типовий договір має оформлювати фермерське господарство без статусу юрособи

Кому з фермерів потрібен типовий договір?

ДФС у Харківській області повідомляє, що з 14 травня 2019 року набув чинності наказ Мінаграрної політики від 05.04.2019 р. № 11, яким  затверджено Типову форму договору (декларації) про створення сімейного фермерського господарства. Нагадаємо, Типовий договір потрібен фермерам, які бажають створити сімейне ФГ без статусу юрособи.

Особливості створення та діяльності такого господарства визначено ст. 8-1 Закону «Про фермерське господарство». Якщо сімейне фермерське господарство створюється однією особою, його установчим документом є декларація про створення сімейного фермерського господарства, що складається у простій письмовій формі, тобто без нотаріального посвідчення.

У випадку створення сімейного фермерського господарства двома і більше членами сім'ї, установчим документом буде договір про створення сімейного фермерського господарства, який має бути посвідчений нотаріально (ч. 2 ст. 8-1 Закону «Про фермерське господарство»).

Фермерське господарство без статусу юридичної особи організується на основі діяльності фізичної особи-підприємця. Тож,  після створення сімейного ФГ фізособа повинна зареєструватися підприємцем або внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

***

Читайте також: Фермери отримали типову форму договору (декларації) про створення господарства

 

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»