• Посилання скопійовано

Договори ЦПХ із фізособами на виконання робіт підвищеної небезпеки планують заборонити

Це передбачено законопроектом «Про безпеку праці та здоров’я працівників»

Договори ЦПХ із фізособами на виконання робіт підвищеної небезпеки планують заборонити

Ми вже розповідали про оприлюднення Федерацією профспілок законопроекту «Про безпеку праці та здоров’я працівників». Завантажити його можна тут.

Крім збільшення кількості штрафів у сфері охорони праці (про це тут) та визначення основних прав інспекторів праці при перевірках (читайте тут), ним також передбачено й інші зміни до законодавства.

Зокрема, ст. 837 ЦКУ пропонується доповнити  новою частиною такого змісту: „Договір підряду (субпідряду) про роботу з важкими, шкідливими умовами праці, умовами підвищеного ризику для здоров’я, роботу з підвищеною небезпекою, або там де є потреба у професійному доборі, укладається з підрядником (субпідрядником), який здійснює підприємницьку діяльність.”

У статті 901 ЦКУ пропонується уточнити, що  договір про надання послуг про роботу з важкими, шкідливими умовами праці, умовами підвищеного ризику для здоров’я, роботу в умовах підвищеної небезпеки, або там де є потреба у професійному доборі, укладається з виконавцем, який здійснює підприємницьку діяльність.

За планами Уряду цей закон має бути прийнятий у 2020 році, а набрати чинності з 1 січня 2021 року.

***

Читайте також:

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»