• Посилання скопійовано

ФДМУ зробив публічними рішення щодо договорів оренди держмайна

Реєстри рішень орендодавців про продовження чинних договорів оренди без аукціону та рішень орендодавців про збільшення строку договорів стали публічними

ФДМУ зробив публічними рішення щодо договорів оренди держмайна

Фонд державного майна України і його регіональні відділення розпочали розкривати інформацію про договори оренди, щодо яких орендодавці прийняли рішення про їх продовження без аукціону та про договори, щодо яких орендодавці прийняли рішення про збільшення строків оренди у зв'язку із приведенням цих строків у відповідність з чинним законодавством.

Уніфікований формат прийняття таких рішень та порядок розкриття інформації про ці договори були затверджені Регламентом щодо продовження договорів оренди державного майна без аукціону та приведення у відповідність до законодавства строку дії договору оренди державного майна.

Фонд ініціював розкриття інформації про вказані типи договорів з метою посилити публічний контроль обґрунтованості можливості продовження їх на новий строк без аукціонів та збільшення строків оренди.

Відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» чинний договір оренди державного майна може бути продовжений на новий срок без проведення аукціону у випадках, коли:

  • цей договір продовжується вперше, за умови, що строк оренди за ними становить 5 років або менше;
  • цей договір продовжується не вперше, однак був укладений без проведення аукціону з установами та організаціями, вказаними у ч. 1 ст. 15 Закону про оренду: органами державної влади, органами місцевого самоврядування, релігійними організаціями, Пенсійним фондом України, дипломатичними представництвами;
  • цей договір продовжується не вперше, однак був укладений з підприємствами, установами, організаціями, що надають соціально важливі послуги населенню, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України.

Також, законом про оренду передбачена можливість збільшення строків чинного договору оренди до 5 років, якщо цей договір: 

  • був укладений на строк, що становить менше 5 років;
  • раніше не продовжувався;
  • право власності на об’єкт оренди зареєстровано у державному реєстрі речових прав.

Ознайомитись з реєстром рішень орендодавців про продовження чинних договорів оренди без аукціону та реєстром рішень орендодавців про збільшення строку договорів ви можете на сайті Фонду державного майна за посиланням.

Джерело: Фонд державного майна України

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»