• Посилання скопійовано

Які вимоги слід дотримуватися при визначенні найменування юрособи?

Обираючи найменування, потрібно орієнтуватися не лише на оригінальність і креативність назви, а й на нормативні правила

Які вимоги слід дотримуватися при визначенні найменування юрособи?

Із вибору професійного імені починається будь-яка господарська, громадська чи політична діяльність. Створити назву, яка б стала впізнаваним брендом, мрія багатьох. Утім, обираючи найменування, потрібно орієнтуватися не лише на оригінальність і креативність назви, а й на нормативні правила.

Експерти Офісу протидії рейдерству Мін’юсту на сторінці у Facebook надали пам'ятку про загальні вимоги до найменування юридичної особи, які встановлені в профільному законі — «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

Експерти нагадують, що у найменуванні юридичних осіб забороняється використовувати:

  • Повне чи скорочене найменування державних органів або органів місцевого самоврядування, або похідні від цих найменувань, або історичні державні найменування, перелік яких установлює Кабінет Міністрів України, — у найменуваннях юридичних осіб приватного права.

Із переліком повних та скорочених історичних державних найменувань, які забороняється використовувати у найменуваннях юридичних осіб приватного права, можна ознайомитися за цим посиланням.

  • Символіку комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, заборона використання яких встановлена Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».
  • Терміни, абревіатури, похідні терміни, заборона використання яких передбачена законом.

!!!Зверніть увагу, що вимоги до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки, містяться тут.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»