• Посилання скопійовано

Нові методи блокування від Фіскальної служби. Важливо для всіх платників ПДВ (відео)

Скасовано 9 стан - блокування реєстрації податкових накладних. До чого це призведе? Які нові методи тиску на бізнес від Фіскальної служби?

Гарна новина! Відмінено такий спосіб блокування підприємства, як 9 стан, тобто блокування реєстрації податкових накладних.

Погана новина! Застосування більш серйозних методів впливу на бізнес.

Увага! Важливо, щоб підприємство знаходилось за місцем реєстрації. Саме в цьому суть.  Якщо податкова міліція виїжджає і не знаходить Вас за місцем реєстрації, вона передає в інспекцію по формі№2, акт про те, що ви не знаходитесь за місцем реєстрації.  І потім вже податкова, в залежності від того, до якого критерію відноситься підприємство, («податкова яма», «транзитер») відразу ж розриває  договір на здачу електронної звітності.  Тобто моментально блокує діяльність підприємства! І потім, навіть якщо, підприємство хоче повторно підключити договір на електронну звітність, то податкова його просто не підключає.  А з вигодонабувачами податкова інспекція діє трохи по іншому, а саме: податкова інспекція направляє по формі №18ОПП повідомлення державному реєстратору, для того, щоб держреєстратор підтвердив місце реєстрації підприємства.  Далі державний реєстратор направляє Вам повідомлення, про те, що Ви зобов’язані підтвердити своє місцезнаходження. І якщо Ви з якихось причин, по формі №6 не підтверджуєте своє місцезнаходження, податкова позбавить Вас статусу платника ПДВ! І ви про це навіть не дізнаєтесь!! Тобто Вас позбавляють статусу  платника ПДВ і при цьому всі гроші, які були на спецрахунку спишуться державі. Коли Ви спробуєте поновити свій статус платника ПДВ, Вам відкриють новий спецрахунок. На сьогоднішній день відсутній механізм переводу грошей зі старого спецрахунку на новий. Тобто Ви вже можете не претендувати на ці гроші.

Бережіть свій статус платника ПДВ як зіницю ока!

Анатолій Кужель,
директор компанії «De Facto»
www.defacto.com.ua

Джерело: Консалтингова компанія "Де Факто"

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»