• Посилання скопійовано

ДРС сподівається, що мораторій на перевірки бізнесу буде продовжений

Мораторій на перевірки бізнесу в Україні може бути продовжений на рік

ДРС сподівається, що мораторій на перевірки бізнесу буде продовжений

За повідомленням "УНІАН" мораторій на перевірки бізнесу в Україні, введений в серпні 2014 р. і продовжений наприкінці 2015 р. на перше півріччя поточного року, може бути продовжено й далі мінімум на рік. Про це повідомила на брифінгу голова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна. 

Вона нагадала, що в листопаді 2015 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про продовження мораторію на перевірки бізнесу, і зараз робота в парламентських комітетах триває.

"Думаємо, що буде прийнято рішення про продовження мораторію - мінімум на рік", - сказала Ляпіна. При цьому вона підкреслила, що мораторій буде мати чіткий механізм винятків, коли перевірки будуть проводитися, але за рішенням уряду, наприклад, або на підставі серйозної скарги або обґрунтованої претензії.

Мораторій не поширюється на планові фіскальні перевірки, але при цьому є важливим методом підтримки бізнесу на період реформи регуляторної системи в Україні. Наразі Мінекономрозвитку активно розробляє проект створення спеціального електронного реєстру перевірок, який буде акумулювати всі дані про планових фіскальних перевірок бізнесу.

На підставі: Діло

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»