• Посилання скопійовано

Чи має право ДПІ здійснювати облік податкових векселів

З 01.01.2017 р. Податковим кодексом не передбачено для податкових інспекцій функцію обліку податкових векселів та здійснення контролю за їх погашенням

Чи має право ДПІ здійснювати облік податкових векселів

ДФСУ у листі від 22.02.2017 р. №3635/6/99-99-12-03-03-15 нагадує, що Законом №1797-VIII внесено зміни щодо функцій контролюючих органів. Зокрема, державні податкові інспекції:

  • здійснюють сервісне обслуговування платників податків;
  • здійснюють реєстрацію та ведення обліку платників податків та платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням;
  • формують та ведуть Державний реєстр фізичних осіб - платників податків, Єдиний банк даних про платників податків - юридичних осіб, реєстри, ведення яких покладено законодавством на контролюючі органи;
  • виконують інші функції сервісного обслуговування платників податків, визначені законом.

Контроль за цільовим використанням підакцизних товарів, зокрема процедура обліку податкових векселів та їх погашення належить до контрольних функцій, покладених на контролюючі органи (крім державних податкових інспекцій).

Таким чином, з 01.01.2017 р. ДПІ не можуть здійснювати контрольні функції, в т.ч. контроль за цільовим використанням підакцизних товарів (тобто процедуру обліку податкових векселів та їх погашення).

Тобто з 01.01.2017 р. ПКУ не передбачено для податкових інспекцій функцію обліку податкових векселів та здійснення контролю за їх погашенням.

***

Читайте також: З 01.01.2017 р. податкові інспекції не мають право проводити перевірки

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»