• Посилання скопійовано

Порядок погодження ДРС перевірок за скаргою фізособи - в дії

28 лютого набрав чинності Порядок надання погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) на підставі обґрунтованого звернення фізичної особи про порушення суб’єктом господарювання її законних прав

Порядок погодження ДРС перевірок за скаргою фізособи - в дії

Нагадаємо, що Законом №1728 з 01.01.2017 р. до 31.12.2017 р. запроваджено мораторій на проведення органами держнагляду (контролю) планових та позапланових заходів зі здійснення держнагляду (контролю) у сфері госпдіяльності.

Виняток становлять позапланові заходи, які здійснюються органами держнагляду (контролю) з таких підстав:

  • на підставі обґрунтованого звернення фізособи про порушення госпсуб'єктом її законних прав (проводиться за погодженням ДРСУ);
  • за письмовою заявою госпсуб'єкта до відповідного органу держнагляду (контролю) про здійснення заходу держнагляду (контролю) за його бажанням;
  • за рішенням суду;
  • у разі настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку, що було пов'язано з діяльністю госпсуб'єкта.

Докладно про ці зміни читайте в аналітиці від редакції>>

 

Як ДРС надаватиме погодження на позапланову перевірку за зверненням фізособи

Наказом Мінекономрозвитку та ДРС від 20.01.2017 р. № 56/5 затверджено:

- форму погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) на підставі обґрунтованого звернення фізичної особи про порушення суб’єктом господарювання її законних прав (завантажити);

Порядок надання погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) на підставі обґрунтованого звернення фізичної особи про порушення суб’єктом господарювання її законних прав.

Порядок визначає процедуру надання ДРС погодження на проведення позапланового заходу держнагляду (контролю) на підставі обґрунтованого звернення фізособи про порушення суб’єктом господарювання її законних прав або вмотивованої відмови у погодженні.

Так, з метою об’єктивного розгляду питань погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) у ДРС утворюватиметься Рада з питань державного нагляду (контролю).

Погодження або вмотивована відмова у погодженні надається ДРС органу державного нагляду (контролю) протягом п'яти робочих днів з дня надходження відповідного звернення і оприлюднюються на офіційному веб-сайті ДРС у день їх надання.

Наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування (28.02.2017 р.) та діє до закінчення строку Закону №1728.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»