• Посилання скопійовано

На кого став більше скаржитися бізнес в Україні

У першому кварталі 2017 року бізнес-омбудсмен отримав від бізнесу 264 скарги і закрив рекордну кількість розслідувань за всю історію роботи в Україні — 206

На кого став більше скаржитися бізнес в Україні

Про це було сказано в повідомленні Ради бізнес-омбудсмена, - пише "Дело".

Бізнесу вдалося повернути 1,1 млрд грн.

“Порівняно з минулим роком кількість звернень на дії прокуратури збільшилася на 60%”, — повідомили в Раді.

Найчастіше бізнес непокоїли податкові питання — 45% від загальної кількості звернень. Водночас, кількість скарг на дії фіскалів знизилася на 16% у порівнянні з попереднім кварталом. Крім того, бізнес активно скаржився на дії органів місцевого самоврядування, силових структур і митні питання.

Основним джерелом звернень (70% скарг) залишилися представники малого і середнього бізнесу, які працюють у сферах торгівлі, промисловості, сільського господарства і нерухомості. Найактивніше зверталися підприємці з Києва (98), Київської (23), Одеської (23) і Харківської (20) областей.

73% скарг подали українські компанії. Примітно, що в порівнянні з минулим кварталом на 25% збільшилася кількість звернень від компаній з іноземними інвестиціями.

Найбільше скарг надійшло на Державну фіскальну службу України (53%) та органи місцевого самоврядування (9%). Вдвічі зменшилася кількість скарг на державні компанії, а Міністерство інфраструктури і державні фонди вибули зі списку держорганів, на які скаржилися найчастіше.

Держоргани виконали 86% рекомендацій бізнес-омбудсмена до кінця першого кварталу.

“Держоргани повинні активніше виконувати рекомендації з наших системних звітів, щоб бізнес-клімат в країні швидше змінився на краще”, — зазначив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета.

 

Джерело: Діло

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»