• Посилання скопійовано

Поліція провела обшуки в офісі ФСС з ТВП в Києві і Житомирі у справі про розкрадання коштів (відео)

Слідчі Генеральної прокуратури України та оперативники Управління захисту економіки в місті Києві Нацполіції провели санкціоновані обшуки у Києві та Житомирі. Вилучили фінансово-господарську документацію, зброю, комп’ютерну техніку та 2,6 млн гривень

Поліція провела обшуки в офісі ФСС з ТВП в Києві і Житомирі у справі про розкрадання коштів (відео)

У межах кримінального провадження працівники Головного слідчого управління ГПУ та Управління захисту економіки в місті Києві ДЗЕ Нацполіції викрили схему розкрадання коштів Фонду - про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Упродовж 2017 року службові особи виконавчої дирекції установи без погодження профільних міністерств самостійно приймали рішення про використання коштів на закупівлю різних робіт та послуг. Гроші для соціальних виплат витрачались на розміщення реклами, ремонтні роботи, тощо.

Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності укладались договори з підконтрольним комерційними структурами за завищеними цінами. Надлишок державних коштів конвертували у готівку шляхом проведення підприємствами-постачальниками безтоварних операцій із фіктивними суб’єктами господарювання.

На даний час сума збитків встановлюється.

3 серпня слідчі ГСУ ГПУ та оперативники УЗЕ в м. Києві Нацполіції за участю  полку поліції особливого призначення столичної поліції провели  санкціоновані обшуки у Києві та Житомирі. Процесуальні дії проводились у приміщеннях держустанови, а також за місцем мешкання учасників злочинної схеми.

Правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, печатки комерційних підприємств, зброю, комп’ютерну техніку та 2,6 мільйона гривень.

Досудове розслідування проводиться в межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

">

Джерело: Національна поліція України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»