• Посилання скопійовано

Глава Уряду: Цей рік стане проривним в перебудові системи держнагляду

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що 2018 рік стане проривним у перебудові системи державного нагляду, оскільки змінюються підходи до виконання функції контролю

Глава Уряду: Цей рік стане проривним в перебудові системи держнагляду

Новий, 2018 рік, стане проривним у перебудові системи державного нагляду, оскільки змін зазнають підходи до виконання функції контролю. Про це в інтерв’ю виданню «Новое время» сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, - передає "Урядовий портал".

"Ми будемо переходити до системи державного контролю, орієнтованого на оцінку ризиків. Жоден контролер при такій системі не зможе прийти, затребувати чогось і отримати незаконну винагороду, - сказав Володимир Гройсман. – Приміром, ви власник кафе. І у вас є чек-ліст з 10-15 вимог, які ви самі можете оцінити та перевірити. Якщо ви їх виконуєте, сплачуєте податки – ніхто (з контролерів) до вас не прийде".

***

Довідково

Минулого року Кабмін провів одразу декілька засідань, темою яких стала відміна сотень регуляторних актів, які стримували розвиток бізнесу і при цьому служили підґрунтям для проявів корупції. У грудні під час чергового засідання по дерегуляції Уряд схвалив ініціативу запровадження спеціальних чек-лістів – переліку ризиків, які можуть виникати під час ведення тієї чи іншої господарської діяльності. За дорученням Глави Уряду до 1 квітня у кожному контролюючому органі має бути сформована система чек-лістів та запобігання ризикам. Докладніше про це ми писали тут>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»