• Посилання скопійовано

Планові перевірки ДСНС будуть проводитися за новими правилами: розроблено законопроект

Державна служба з надзвичайних ситуацій відправила на термінове погодження ДРСУ доопрацьований проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо способів здійснення державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки"

Планові перевірки ДСНС будуть проводитися за новими правилами: розроблено законопроект

Державна служба з надзвичайних ситуацій відправила на термінове погодження ДРСУ доопрацьований проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо способів здійснення державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки".

Зокрема, пропонується внести зміни у ст. 49 Кодексу цивільного захисту. За ними страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам або їхньому майну внаслідок надзвичайної ситуації, яка спричинена пожежею, аварією, катастрофою або небезпечною подією, що можуть виникнути на об’єктах нерухомості, які належать їм на праві власності, володіння або користування буде добровільним.

Типовий договір добровільного страхування, а також акт огляду об’єкта нерухомості та заява на страхування буде розроблятися  і затверджуватися Нацкомфінпослуг і ДСНС. Типовий договір має містити:

  •  мінімальний розмір страхової суми, у тому числі ліміти відповідальності страховика за окремим страховим ризиком;
  • визначення страхових випадків;
  • виключення із страхових випадків;
  • порядок здійснення страхової виплати;
  • вимоги до строку дії договору страхування. 

 

Вплив добровільного страхування на планові перевірки

Статтю 66 Кодексу цивільного захисту планують доповнити новими частинами. 

Планові перевірки суб’єктів господарювання з середнім та незначним ступенями ризику не проводяться у разі надання суб’єктами господарювання до початку перевірки  договору добровільного страхування цивільної відповідальності.

!! При наданні договору планові перевірки не будуть проводитися протягом терміну дії зазначеного договору страхування, але не більше 10 років.

 

До кого ДСНС прийде на перевірки незалежно від добровільного страхування 

За новою ч. 3 ст. 66 Кодексу на планові перевірки ДСНС прийде до:

  • суб’єктів господарювання, віднесених до високого ступеня ризику;
  • підприємств, установ, організацій державної і комунальної форми власності.

 

Що буде за недопуск до проведення перевірок?

За новою ч. 4 ст. 66 Кодексу у випадку недопуску до перевірки ДСНС мають право звертатися до адміністративного суду щодо зобов’язання суб’єкта господарювання надати доступ для здійснення планової або позапланової перевірки.

 ***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»