• Посилання скопійовано

Типові порушення за результатами позапланових податкових перевірок платників ПДВ

Нереальні операції з придбання товарів/послуг та відсутність первинних документів – найпоширеніші порушення, які виявляла ДФС під час позапланових перевірок у 2017 році

Типові порушення за результатами позапланових податкових перевірок платників ПДВ

ДФСУ повідомила, що у 2017 році за окремими найбільшими ризиками ухилення від оподаткування підрозділами аудиту ДФС було проведено 16,6 тис.  позапланових перевірок, головний акцент у яких було зроблено на схемах руху ПДВ.

За результатами проведених заходів донараховано 16,2 млрд грн, з яких узгоджено 8,1 млрд грн (вже сплачено 1,3 млрд грн).

Типові порушення, які виявлялися під час позапланових перевірок:

1) нереальні операції з придбання товарів/послуг, які не вироблялись/надавались в обсязі, зазначеному в первинних документах, та/або неможливість їх реального постачання у зв'язку з відсутністю у постачальника ресурсів, необхідних для виробництва, зберігання та транспортування товарів;

2) відсутність первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності та документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Значну кількість схем ухилення від оподаткування зруйновано в найбільш ризиковій сфері діяльності – обігу сільськогосподарської продукції.

Читайте також:

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»