• Посилання скопійовано

Великих платників перевіряють менше, але карають більше

Кількість документальних перевірок платників Офісу великих платників податків за 8 місяців 2018 року порівняно з аналогічним періодом минулого року скоротилась на третину - з 807 до 536 перевірок

Великих платників перевіряють менше, але карають більше

Підрозділом аудиту Офісу великих платників податків у січні-серпні поточного року за результатами документальних перевірок донараховано 15,2 млрд грн грошових зобов’язань. Цей показник майже на 5 млрд грн, або на 48% перевищує обсяги донарахувань за аналогічний період минулого року.

Збільшення нарахувань зумовлено тим, що при відборі платників для включення в графік планових та позапланових перевірок, ініціаторами яких є Офіс великих платників податків, враховується наявність значних ризиків щодо несплати податків та зборів платниками.

Кількість документальних перевірок платників Офісу великих платників податків за 8 місяців 2018 року порівняно з аналогічним періодом минулого року скоротилась на третину - з 807 до 536 перевірок (з них 455 позапланових та 81 планова).

Лише половина позапланових перевірок проведено за ініціативою органів Державної фіскальної служби, а саме – 205, решту – 250 позапланових перевірок (54,9 %) – здійснено з причин, що не залежали від органів фіскальної служби:

  • повідомлення банків про порушення розрахунків у сфері ЗЕД – 47 %;
  • ухвали суду (слідчого судді) – 5,9 %;
  • процедури ліквідації, припинення, реорганізації – 2 %.

***

Читайте також: Чергове оновлення плану-графіка податкових перевірок на 2018 рік (станом на вересень)

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»