• Посилання скопійовано

Чому податківці коригують посеред року свій план-графік перевірок?

Коригування плану-графіку документальних планових перевірок платників податків здійснюється на підставі проектів сформованих територіальними органами ДФС, починаючи з другого місяця поточного року

Чому податківці коригують посеред року свій  план-графік перевірок?

ДФСУ у підкатегорії 136.02 ресурсу «ЗІР» зазначила, що документальна планова перевірка повинна бути передбачена у плані-графіку проведення планових документальних перевірок.

До плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

Згідно з ПКУ порядок формування та затвердження плану-графіка, перелік ризиків та їх поділ за ступенями встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, тобто Міністерством фінансів України. Тому наказом Мінфіну від 02.06.2015 р. №524 затверджено Порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків (далі – Порядок), перелік ризиків та їх поділ за ступенями значущості (високий, середній, незначний)

Згідно з абзацом четвертим п. 1 розділу І Порядку план-графік документальних планових перевірок на поточний рік оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки. Оновлення річного плану-графіка здійснюється у разі його коригування.

Проекти коригування планів-графіків у разі здійснення такого коригування формуються територіальними органами ДДФС не пізніше 3 числа кожного місяця поточного року, починаючи з другого місяця поточного року, засобами інформаційно-телекомунікаційних систем ДФСУ (абзац другий п. 3 розд. І Порядку).

Таким чином, коригування плану-графіку документальних планових перевірок платників податків здійснюється на підставі проектів сформованих територіальними органами ДФС, починаючи з другого місяця поточного року.

***

Оновлені плани податкових перевірок на 2018 рік дивіться тут:

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»