• Посилання скопійовано

Перевірки бізнесу в 2019 році стануть більш прозорими та ризикоорієнтованими, – Гройсман

Володимир Гройсман, відкриваючи захід, наголосив, що метою Уряду є повноцінне впровадження з початку 2019 року ризикоорієнтованої моделі перевірки бізнесу

Перевірки бізнесу в 2019 році стануть більш прозорими та ризикоорієнтованими, – Гройсман

Як повідомляє Урядовий портал, інспекційна система в Україні трансформується у напрямку ризикоорієнтованого підходу. Відтепер інспекційні органи мають фокусуватись на прозорій оцінці суб’єктів господарювання та запобіганні ризикам, а бізнес – знати, коли і чому до нього завітає інспектор.

Сьогодні вже запущено інтегрований портал inspections.gov.ua з низкою інструментів для прозорої та передбачуваної онлайн-взаємодії держава – бізнес. 26 інспекційних органів з 33 наразі вже долучилися до роботи на порталі та відкрили інформацію про свої перевірки. Станом на жовтень 2018 року в єдиній системі опубліковано майже 250 тис. планів та близько 48 тис. результатів вже проведених перевірок. Триває процес затвердження нових критеріїв ризику, що дасть змогу ефективніше планувати заходи контролю.

17 жовтня Офіс ефективного регулювання BRDO за підтримки ініціативи EU4Business\FORBIZ презентував перші результати впровадження реформи та подальші кроки її реалізації під час Інспекційного форуму «#Перевірок.NET», що проходить у Києві в рамках Європейського тижня підприємництва.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи захід, наголосив, що метою Уряду є повноцінне впровадження з початку 2019 року ризикоорієнтованої моделі перевірки бізнесу.

***

Читайте також:

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»