• Посилання скопійовано

У інспектора з праці немає посвідчення та направлення? Маєте право його не допустити!

На початку інспекційного відвідування інспектор зобов’язаний пред’явити службове посвідчення та направлення на проведення контрольного заходу

У інспектора з праці немає посвідчення та направлення? Маєте право його не допустити!

Постійне спілкування з роботодавцями (зустрічі, семінари, інспекційні відвідування, консультації) дає фахівцям Держпраці можливість визначити найбільш актуальні теми. Серед таких – що необхідно знати, щоб переконатися у справжності інспектора, як не потрапити на гачок шахраїв, які можуть представлятися інспектором праці і вимагати винагороду за «свої послуги».

Що потрібно обов’язково знати роботодавцю?

1. На початку інспекційного відвідування інспектор зобов’язаний пред’явити службове посвідчення та направлення на проведення контрольного заходу;

2. Направлення на проведення інспекційного відвідування повинне бути скріплене печаткою та підписом відповідної посадової особи. В направленні також обов’язково повинні бути зазначені суб’єкт господарювання, дата початку та закінчення контрольного заходу та підстава для проведення інспекційного відвідування. Окрім цього, у направленні вказуються прізвища та ініціали інспекторів;

3. Інформацію щодо виданих інспекторам праці Держпраці та органів місцевого самоврядування посвідчень можна перевірити на сайті Держпраці у розділі «Здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю» або за телефоном (044) 288-10-00.

Зверніть увагу! Якщо особи, що прибули з метою проведення інспекційного відвідування, не пред’явили вказаних документів, то суб’єкт господарювання має право їх не допускати.

 

Від редакції

В ішому своєму роз'ясненні Держпраці вказувала, що вона веде реєстр посвідчень інспекторів праці. Посвідчення, щодо якого відсутня інформація в реєстрі посвідчень інспекторів праці, вважається недійсним.

Кожен роботодавець має право перевірити достовірність повноважень посадової особи на сайті Держпраці>>

***

Читайте також: 

Джерело: Держпраці у Рівненській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»