• Посилання скопійовано

Як інспектор з праці перевіряє атестацію робочих місць?

Держпраці розповіла, який перелік документів має бути у роботодавців щодо атестації робочих місць

Як інспектор з праці перевіряє атестацію робочих місць?

Фахівці відділу експертизи умов праці ГУ Держпраці у Львівській області протягом  10 місяців провели 48 відвідувань роботодавців. Під час інформаційних відвідувань роботодавцям було зосереджено увагу на проведенні атестації робочих місць, зокрема:

  • створенні наказу про проведення атестації робочих місць за умовами праці, у якому вказується підстава і завдання атестації, визначається склад атестаційної комісії, встановлюються терміни і графіки проведення як підготовчих робіт, так і самої атестації, визначаються проектні і науково-дослідні організації, що необхідні для науково-технічної оцінки умов праці і розробки заходів для їхньої оптимізації; 
  • складанні «Карти умов праці» на кожне робоче місце або на групу аналогічних місць;
  • створенні наказу про результати атестації робочих місць за умовами праці, який є основним документом підтвердження доплат, додаткових відпусток та пільгового пенсійного забезпечення для працівника.

Акцентовано увагу на правильному застосуванні Списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджених Постановою КМУ від 24.06.2016 р. №461.

Також роботодавцям  повідомлено про посилення відповідальності за порушення чинного законодавства про атестацію робочих місць за умовами праці. Зазначено, що відповідно до ст. 41 КУпАП, встановлена адміністративна відповідальність посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно  від форми власності за порушення терміну проведення атестації робочих місць за умовами праці та порядку її проведення у розмірі від 30 до 100 н.м.д.г. (510-1700 грн).

Джерело: Держпраці у Львівській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»