• Посилання скопійовано

Увага! Інспектори з праці можуть завітати на перевірку як псевдопрацівники

Інспектор з питань праці може відвідати роботодавця під виглядом працевлаштування

Увага! Інспектори з праці можуть завітати на перевірку як псевдопрацівники

Інспекторами праці Держпраці у Кіровоградській області спільно з представниками поліції, Кіровоградського міського військкомату, та ДФСУ проведено інспекційне відвідування на підприємстві, яке надає інформаційні послуги (так званий кол-центр).

До проведення інспекційного відвідування один з представників контролюючих органів навідався до даного підприємства під приводом працевлаштування. На підприємстві йому було запропоновано попрацювати «неофіційно».

Цього ж дня було розпочато інспекційне відвідування. Завдяки допомозі представників поліції та військкомату,  інспектори праці опитали всіх працюючих в триповерховій будівлі. За результатами виявилось, що 60 працівників працювали неофіційно.

За порушення законодавства про працю, а саме порушення вимог ч. 1, ч. 3 ст. 24 КЗпП, підприємству загрожує штрафна санкція у розмірі 6 701,4 тис. грн.

***

Щодо перевірок з праці читайте підбірку: 

  • Кого чекати в рамках комплексних перевірок і які повноваження кожного з ревізорів – читайте тут і тут;
  • Як будуть виявляти нелегальних працівників – розповів голова Держпраці Р. Чернеги (відеокоментар);
  • Кого з роботодавців насамперед буде перевіряти Держпраці щодо зарплати в «конвертах» (на думку юристів) – дізнайтеся тут.
  • Хто найбільше ризикує потрапити під комплексні перевірки? Версія ДФСУ.
  • До вас завітав інспектор з праці без попередження? Які він має права – нагадує Держпраці
  • Актуальне відео від Олександра Смирнова «7 порад у разі перевірок Держпраці» – за посиланням;
  • Як підготуватись до таких комплексних заходів (перевірок)? Що потрібно знати під час допуску до них? Як оформляються результати таких перевірок? Про це і не тільки – у дайджесті запитань-відповідей від редакції «Дебету-Кредиту».

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»