• Посилання скопійовано

До кого завітає Держпродспоживслужба з плановою перевіркою у 2019 році?

Держпродспоживслужба затвердила план перевірок на 2019 рік

До кого завітає Держпродспоживслужба з плановою перевіркою у 2019 році?

Держпродспоживслужба затвердила:

  • Щорічний план державного контролю Держпродспоживслужби у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини на 2019 рік (наказ від 27.11.2018 р. №965) (завантажити план). З цією метою Держпродспоживслужба у 2019 році планує завітати до 22 522 підприємств та підприємців.
  • Річний план здійсненння заходів державного нагляду (контролю) з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на 2019 рік (наказ від 26.11.2018 р. №964) (завантажити план). Цей план налічує 21 897 госпсуб'єктів.

Як повідомляють у Держпродспоживслужбі, планові заходи державного нагляду (контролю) суб’єктів господарювання у 2019 році здійснюватимуться відповідно до наказу №965. Державний контроль в 2019 році є ризик-орієнтованим та здійснюватиметься з періодичністю, що є достатньою для досягнення цілей Закону «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Заходи державного контролю в 2019 році будуть здійснюються без попередження (повідомлення) оператора ринку, крім аудиту та інших випадків, коли таке попередження є необхідною умовою забезпечення ефективності державного контролю. Аудит постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, проводиться за умови повідомлення оператора ринку не пізніше ніж за три робочі дні до здійснення такого заходу. Повідомлення будуть: надсилатися:

  • надсилатися рекомендованим поштовим відправленням за місцезнаходженням (місцем проживання) оператора ринку, зазначеним в Єдиному держреєстрі юросіб, фізосіб - підприємців та громадських формувань,
  • відправлятися електронною поштою на відповідну адресу оператора ринку, зазначену в Єдиному держреєстрі юросіб, фізосіб - підприємців та громадських формувань;
  • вручатись особисто під розписку керівнику чи представнику оператора ринку.

Щорічний план державного контролю розроблений відповідно до постанови КМУ від 31.10.2018 р. №896, якою встановлено процедуру визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю у формі інспектування та аудиту.

Для отримання більш детальної інформації щодо процедури контролю пропонуємо звернутися безпосередньо до територіальних органів Держпродспоживслужби (головних управлінь Держпродспоживслужби в області, м. Києві). 

Контактна інформація щодо них розміщена на сайті Держпродспоживслужби в розділі «Контакти», підрозділ «Контакти терорганів», або перейдіть за гіперпосиланням>>

***

Читайте також: Зустрічайте! План комплексних перевірок на 2019 рік 

Автор: Волос Наталія

На підставі: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»