• Посилання скопійовано

Планові перевірки НКЦПФР: за якими критеріями обиратимуть та з якою періодичністю перевірятимуть?

Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів), що підлягає ліцензуванню. Також визначено періодичність проведення планових перевірок

Планові перевірки НКЦПФР: за якими критеріями обиратимуть та з якою періодичністю перевірятимуть?

Кабмін постановою від 23.01.2019 р. № 39 затвердив Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері професійної діяльності на ринку цінних паперів, що підлягає ліцензуванню, та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Такими критеріями є:

  • обсяги, масштаб діяльності суб’єкта господарювання;
  • фінансові показники діяльності суб’єкта господарювання;
  • наявність порушень вимог законодавства на ринку цінних паперів у діяльності суб’єкта господарювання.

Ризики настання негативних наслідків від провадження господарської діяльності у сфері професійної діяльності на ринку цінних паперів, що підлягає ліцензуванню, визначено у додатку 1.

Перелік критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері професійної діяльності на ринку цінних паперів, що підлягає ліцензуванню, їх показники, кількість балів за кожним показником визначено у додатку 2.

Віднесення госпсуб’єктів до ступеня ризику буде здійснюватися з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями, за такою шкалою:

  • від 41 до 100 балів — до високого ступеня ризику;
  • від 21 до 40 балів — до середнього ступеня ризику;
  • від 0 до 20 балів — до незначного ступеня ризику.

Відповідно планові планові перевірки НКЦПФР здійснюватиме з такою періодичністю:

  • до високого ступеня ризику — не частіше одного разу на два роки;
  • до середнього ступеня ризику — не частіше одного разу на три роки;
  • до низького ступеня ризику — не частіше одного разу на п’ять років.

Періодичність проведення наступного планового заходу щодо відповідного суб’єкта господарювання відраховується від дати закінчення планового періоду, в якому здійснювався захід державного нагляду (контролю).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»