• Посилання скопійовано

Увага! Держпраці буде перевіряти працевлаштування «квотників» та інвалідів

Уряд затвердив критерії та періодичність планових перевірок з охорони праці, зайнятості та працевлаштування інвалідів

Увага! Держпраці буде перевіряти працевлаштування «квотників» та інвалідів

6 лютого на засіданні Уряду прийнято постанову КМУ «Про затвердження Критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю, заходів державного гірничого нагляду Державною службою України з питань праці».

Прийняття зазначеної постанови дає можливість:

  • Держпраці та її територіальним органам виконувати повноваження та функції щодо організації та планування заходів державного нагляду (контролю), запровадити ризик-орієнтований підхід до проведення заходів державного нагляду (контролю), а також забезпечити захист державних інтересів у частині належного рівня організації та здійснення державного нагляду (контролю);
  • зменшити кількість і частоту проведення планових заходів державного нагляду (контролю), підвищити рівень системності та збалансованості заходів державного нагляду у сфері безпеки виробництва, створити умови для подальшого розвитку бізнесу.

Постанову прийнято із дорученням її доопрацювання у відповідності до регламентних вимог та з урахуванням результатів обговорення.

 

Від редакції:

Наразі тексту відповідної постанови ще не опубліковано. Як тільки вона з'явиться, ми одразу її проаналізуємо. 

 

UPD_28.03.2019 

Текст постанови від 06.02.2019 р. №223 можна переглянути тут. Вона набрала чинності з 27 березня, після публікації в «Урядовому кур`єрі».

***

Читайте також

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»